Friday, 4 February 2011

National Library of Austria Extension by Prechteck Architects


Beijing based design firm Prechteck has designed an extension for the National Library of Austria. Located in Vienna, the extension features a wide range of facilities including a 1200sqm underground core exhibition hall, a smaller 600sqm multifunctional hall, creative studios, a restaurant and shops.

The design is described as "seamless", "melting" into the landscape surrounding it, including a nearby park and drop off lane.

The exterior looks nice, but the interiors are phenomenal; the way light comes through the crystalline surface. I like this seamless idea which hides a lot of the space underground, which is hidden and can be explored.

Check out more images of the design below:









No comments:

Post a Comment

What do you think? Add your comment here!!

Links

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...